понедельник, 25 мая 2015 г.

Дуже важкі часи переживає зараз наша держава , з шаленою швидкістю множаться чорні дні нашої історії. Минав вже рік від найбільш кривавих і шокуючих подій Майдані:від перших жертв Революції Гідності до страшної трагедії розстрілу Небесної Сотні.
19 лютого 2015 року у бібліотеці  проведено вечір-реквієм ”Цвітуть жоржини чорні в Україні”  з метою вшанування пам'яті героїв Небесної сотні, виховання патріотизму, національної гордості, любові до України.
В ході заходу вшановано світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання, переглянуто відео-сюжети про перших загиблих Героїв-Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Юрія Вербицького. З особливою увагою учнями сприйнято розповідь про нашого земляка,  учасника Революції Гідності , Романа Зубчука, який на Майдані був в 15-й сотні Самооборони «Вільні люди», і в медичній службі Майдану. Переглянуто відео-сюжет про перебування Романа на Майдані в найтрагічніші дні січня 2014 року - «Вогнехреща». Присутні мали змогу переглянути експозицію виставки-пам'яті Романа Зубчука – воїна батальйону нацгвардії імені Кульчицького, учасника Революції Гідності, який загинув в зоні АТО та ознайомитись з з виставкою, присвяченою Героям Майдану - виходцям з Рівненської області.
Так селі Вовковиї, що на Демидівщині, буде сквер Героїв АТО. Про це повідомляє кореспондент ERVE.UA з посиланням на прес-службу Рівненської ОДА. Таке рішення прийняла сільрада. Так, у рамках місячника благоустрою вже ліквідовано несанкціоноване сміттєзвалище. На цьому місці до Пасхальних свят висадили дерева.Саджанці для цього безкоштовно надають Демидівський держспецлісгосп та Вовковиївське лісництво Млинівського держлісгоспу. Також алею туй вже висаджено поблизу пам’ятника Тарасу Шевченку.
Окрім того, вже другий тиждень учні місцевої школи та безробітні допомагають лісництвам у садінні лісу.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий